Copsa Mica, fabrica Sometra

Webcam Copsa Mica, fabrica Sometra Vizualizati aceasta camera web
Webcam Copsa Mica, fabrica Sometra

Copsa Mica, fabrica Sometra Aceasta camera web este sustinuta de
Appro Tehnology INC

Rating: 8.5/10(8 votes cast)

Copsa Mica, drumul Blajului Copsa Mica, drumul Blajului
Va invitam sa vizualizati aceasta camera web amplasata in orasul Copsa Mica situat in judetul Sibiu. Imaginile ne ilustreaza zona din drumul Blajului.
More Cameras by Location ... Vizualizeaza mai multe camere din Copsa Mica ...

Localizare Camera


Incarcare harta... Va rugam asteptati

Incarcare harta... Va rugam asteptati
Descriere Locatie Camera
Istoria neagra a micutei localitati din inima Transilvaniei incepe in urma cu aproape 70 de ani, cand in 1939 a fost infiintata intreprinderea metalurgica ce avea sa pateze pentru totdeauna sanatatea oamenilor si a naturii din zona.
Avand ca scop initial producerea zincului industrial, fabrica din Copsa Mica a fost modernizata in numeroase randuri (in 1950, 1960, 1967, 1975, 1984) primind, pe langa unitatea deja existenta, o instalatie de obtinere a plumbului.
Si ca si cum n-ar fi fost de ajuns, intreprinderea a trebuit sa se confrunte cu epoca de aur a comunismului, a carei litera de lege cerea industrializarea masiva, pana-n dinti, pana-n panzele albe.. (sau mai bine zis, negre)
Astfel, soarta orasului Copsa Mica a fost pecetluita: avea sa devina CEA MAI POLUATA LOCALITATE DIN EUROPA, statut pastrat pana la accidentul nuclear de la Cernobal.
O simpla enumerare a substantelor produse imi da fiori de gheata: bismut metalic, stibiu, sulfat de zinc, clorura de zinc si amoniu, negru de fum, antimoniat de sodiu, trisulfura de stibiu, dioxid de sulf, acid sulfuric, cadmiu...
Datele inregistrate in anii ’80 sunt relevante si dovedesc amploarea dezastrului ce persista de mai bine de 3 decenii:
-in aer, poluarea cu plumb depasea de pana la 45 de ori valoarea maxima admisa, iar cadmiul in vara anului 1983 a depasit de 131 de ori limita superioara a pericolului.
Copsa Mica, fabrica Sometra Cele mai vizionate camere ...


 
Daca doriti sa retineti aceasta pagina sau sa o recomandati si altor persoane, folositi butoanele de mai jos. Daca doriti sa retineti aceasta pagina sau sa o recomandati si altor persoane, folositi butoanele de mai jos.
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Propeller
  • Google
  • Technorati
TravelCams va invita sa vizionati camere live din Óntreaga lume si descoperiti cele mai atractive destinatii turistice